Banci care refinanteaza credite de la ifn, luate pe termen scurt

Nu mai faci fata ratelor? Datoriile te preseaza mai mult ca niciodata?

E momentul sa scapi de toate aceste probleme printr-o refinantare inteligenta.

Creditele pe care le ai la banci diferite pot fi aduse la o singura institutie. Nu conteaza daca doresti sa ai parte de o dobanda mai mica sau de extinderea perioadei de rambursare.

Problema este ca bancile refinanteaza creditele de la ifn-uri mai greu decat cele luate de la celalte banci.

De ce se intampla acest lucru? Pentru ca multe persoane au trei sau chiar patru credite pana la salariu la care este greu sa tii pasul cu cheltuielile si atunci inevitabil se ajunge in situatia de a fi in Biroul de Credit.

De asemenea toate aceste imprumuturi iti maresc gradul de indatorare si banca trebuie sa fie mult mai atenta atunci cand iti acorda refinantare.

In conditiile in care vrei sa reunesti toate datoriile intr-un singur imprumut pe un termen mai extins de plata, se poate sa fii pus in situatia de a avea nevoie de un codebitor sau de o garantie imobiliara.

Bancile pot refinanta mai usor creditele tale vechi atunci cand prezenti un grad sporit de siguranta.

Ai sanse sporite de a primi o refinantare atunci cand ai un salariu mai bun dar si atunci cand nu ai inregistrat restante repetate.

Daca iti este frica sa nu ajungi la executare silita atunci trebuie sa faci tot ce iti sta in masura ca sa obtii o refinantare mai avantajoasa pentru tine.

Nu te descuraja daca prima banca te-a refuzat pentru ca dintre toate bancile din Romania se va gasi una care va intelege problema ta.

Este bine sa ai suficienta vechime in munca, adica intre 6 luni si 1 an si contract de munca pe perioada nedeterminata. Aceste conditii nu sunt batute in cuie, in sensul ca orice banca poate sa iti acorde anumite derogari de la conditiile standard.

Ce faci insa cand ai inregistrat restante pe o perioada mai lunga de timp, nu ai un contract de munca pe perioada nedeterminata si bancile nu iti ofera posibilitatea de a lua o refinantare deoarece, cel mai probabil, nu ai nici vechime suficienta? Sau nu ai codebitori, garantii, sau dintr-un motiv sau altul esti refuzat?

Pana nu demult ifn-urile erau cunoscute doar pentru creditele pana la salariu.

Intre timp multe dintre ele au inceput sa acorde si refinantari. De obicei accepta persoanele care au datorii mici si vor o refinantare de pana la 20000 lei pe unul sau doi ani.

Nu vei obtine neaparat niste costuri mult mai mici ci o prelungire a datei de rambursare, ca sa scapi de posibilitatea de a intra in Biroul de Credit.

Daca ai mai multe contracte incheiate cu mai multe ifn-uri pana la salariu atunci stii ca intarzierile sunt taxate cu o dobanda mare.

Daca nu mai faci fata datoriilor poti sa refinantezi astfel aceste credite pana la salariu, in cadrul altui ifn ce iti ofera un termen mai lung de plata.

Concomitent cu refinantarea trebuie sa incerci sa reduci din cheltuielile pe care le ai in prezent.

Daca ai o masina poti incerca sa o vinzi si cu suma primita poti scapa de rata unui credit pana la salariu.

Cea mai convenabila optiune atunci cand ai mai multe contracte de imprumut este sa mergi cu un codebitor care nu a inregistrat intarzieri pana acum la banca si sa soliciti o refinantare pe 5 ani.

Daca vorbim doar de contracte de credit pana la salariu, atunci termenul de maxim 5 ani obtinut la banca va fi suficient ca sa ai rate mai mici, platibile chiar si cu salariu mediu pe economie.

Trebuie sa tii cont de faptul ca bancile nu refinanteaza de obicei creditele ipotecare, dar refinanteaza descoperitul de cont sau cardurile de cumparaturi.

Ca sa compari costurile vechilor contracte cu refinantarea pe care o vei primi, trebuie sa te uiti in primul rand la valoarea DAE, un procent ce exprima toate costurile unui credit.

Ce banci refinanteaza IFN?

In principiu orice banca poate fi de acord pentru o refinantare a unui credit IFN. Chiar si atunci cand ai luat mai multe imprumuturi online le poti refinanta la o banca.

Cat dureaza o refinantare?

Intervalul de timp este putin mai lung decat la un credit normal. Acest lucru inseamna ca analiza dureaza pana la o saptamana – mai ales daca ai mai multe credite de refinantat.

Ce tip de imprumut se refinanteaza online?

Societatile bancare te pot sprijini cu o refinantare indiferent ca e vorba de un credit ipotecar sau unul de nevoi personale.

Ce include o analiza de refinantare?

Sunt banci care sunt dispuse sa uneasca pana la 10 credite luate din alta parte. Analiza depinde de la caz la caz si ca sa beneficiezi de refinantare trebuie sa ai un venit care sa acopere costul ratelor.

De interes:

2 Thoughts to “Banci care refinanteaza credite de la ifn, luate pe termen scurt”

  1. Mariana

    Buna ziua, doresc un imprumut pentru refinatare

  2. Bogdan vasile

    Am o poprire pe salar pot primi o refinanțare care sa acopere acea poprire?

Leave a Comment