Credite cu indemnizatie crestere copil. In concediu postnal

Cine ia in calcul indemnizatia de crestere copil la acordarea unui credit de nevoi personale?

Sunt intr-adevar mai multe banci de la care poti primi bani imprumut cand te afli in concediu postnatal in 2019.

Indemnizatia depaseste pragul de 1200 lei asa ca este un venit pe baza caruia poti cere o finantare de la banca, nu conteaza pentru ce ai nevoie de bani.

De regula institutiile bancare acorda credite numai pe perioada pe care primesti indemnizatia, asadar termenul de rambursare este de obicei de 1-2 ani.

Ca si acte e posibil ca banca la care soliciti imprumutul sa iti ceara totusi o adeverinta de venit de la locul de munca in care sa fie specificate valorile pe care le-a avut salariul pe ultimile luni.

Cel mai probabil nu vei avea nevoie de cartea de munca, dar iti va trebui contractul de munca incheiat cu ultimul angajator.

Indemnizatia de crestere a copilului in 2020 nu este considerata venit permanent asa ca este posibil ca multe dintre banci sa iti solicite un coplatitor.

La stabilirea sumei pe care o poti primi se ia in calcul o pondere de 80% sau chiar 100% din indemnizatie.

Asadar nu vei primi un credit foarte mare daca aplici doar cu indemnizatia de crestere a copilului.

La banca mai trebuie sa aduci decizia prin care s-a stabilit indemnizatia lunara.

Nu toti parintii primesc bani cand se afla in concediul de crestere a copilului, ci doar persoanele care au avut venituri declarate de angajator cel putin un an.

Persoanele care primesc aceasta indemnizatie dar din diferite motive nu pot apela la o banca, au sansa de a mai lua un credit de nevoi personale de la un ifn.

La aceste institutii pot trimite cererea chiar si persoanele care au avut in trecut restante la Biroul de Credit. Venitul pe care aceste institutii nebancare il solicita poate fi si mai mic de 1200 lei.

Nici imprumuturile nebancare insa nu vor fi foarte mari. Trebuie sa te multumesti cu o limita de credit mai mica decat la banci.

De exemplu cu 1200 lei poti lua peste 2000 lei dar in acelasi timp trebuie sa tii cont ca rambursarea se efectueaza de obicei luna urmatoare.

In timp ce unele ifn-uri accepta in principal veniturile din salarii si pensii, mai exista ifn-uri care iau in calcul indemnizatia de crestere a copilului atunci cand acorda un credit in 24 de ore.

Ca tot vorbim de rapiditate, cu totii stim ca atunci cand te afli in concediu postnatal e mai greu sa te deplasezi si atunci un imprumut nebancar poate fi o alternativa buna din acest punct de vedere.

Semnezi actele de la distanta si nu este nevoie sa te deplasezi nici ca sa iei banii.

Valoarea imprumutului se trimite pe cardul solicitantului si de acolo depinde de tine cum vei folosi banii.

Ca sa fim sinceri aceste credite sunt mai costisitoare, mai ales daca le platesti cu intarziere.

Trebuie sa consulti inainte care sunt costurile imprumutului care te intereseaza pentru a beneficia de o dobanda cat mai avantajoasa.

Stabileste de asemenea care este motivul pentru care iti trebuie banii si realizeaza un plan de economii ca sa te incadrezi cu rata la data scadenta.

Fie ca vrei sa cumperi un carucior performant sau ai nevoie de bani pentru un consult pediatric nu iti ramane decat sa stabilesti care este rata pe care ti-o poti permite.

Bancile au inceput si ele sa acorde imprumuturi de nevoi personale mici ca valoare, chiar sub 1000 euro. Cand ai o indemnizatie de crestere a copilului destul de limitata iti doresti probabil ca rambursarea sa se faca in mai multe transe.

Din acest punct de vedere creditul bancar este mai avantajos pentru ca iti ofera posibilitatea sa il rambursezi intr-un interval de mai multe luni (maxim 2 ani pentru cei cu indemnizatie).

Ca sa poti primi o suma mai mare de la banca ti se ofera posibilitatea sa aduci un cunoscut drept codebitor. Acesta la fel ca si tine nu trebuie sa aiba restante inregistrate in Biroul de Credit.

Vedem limpede ca indemnizatia pentru cresterea copilului iti ofera posibilitatea sa te imprumuti in 2020 fara mari impedimente atunci cand ai facut rost de adeverinta de salariu de la ultimul angajator si de celelalte cateva acte.

La majoritatea bancilor poti face de multe ori online o simulare ca sa vezi valoarea creditului pe care il poti primi in concediu postanatal.

De interes:

Leave a Comment