Cat dureaza aprobarea unui credit ipotecar? Dar a unui credit de nevoi personale?

Daca ai aplicat la un credit ipotecar sau la un credit de nevoi personale in 2023, atunci in mod sigur te intereseaza in cat timp se aproba.

Chiar daca in reclamele pe care le vedem adesea la televizor se mentioneaza un timp de asteptare sub 24 de ore, in realitate totul poate dura mai mult.

Daca nici dupa cateva zile dupa ce ai aplicat la un imprumut de nevoi personale nu te suna nimeni de la banca, atunci cu siguranta trebuie sa te interesezi care e stadiul solicitarii tale.

Trebuie sa stabilim de la inceput ca durata de aprobare variaza in functie de tipul de credit pe care vrei sa il contractezi.

Astfel daca vorbim de un imprumut de nevoi personale atunci trebuie sa stii ca acesta are cel mai scurt timp de aprobare.

Toate bancile sunt capabile in 2024 sa analizeze cererile in maxim cateva zile de la depunerea tuturor actelor.

Desi sunt banci care confirma ca pot acorda un credit intr-o singura zi lucratoare, fara adeverinta de venit, trebuie sa stii ca aceste cazuri reprezinta o exceptie.

Numai in situatia in care soliciti o suma mai mica de bani si ai toate celelalte acte in regula, fara nimic lipsa, atunci procesul se desfasoara mai rapid.

Uneori pot fi intalnite mai multe probleme care ingreuneaza aprobarea creditului.

Chiar si atunci cand banca iti ofera posibilitatea sa aplici online tot mai trebuie sa faci cel putin una-doua vizite in sucursala pentru semnarea unor acorduri specifice.

Ne referim aici la acordul de a putea fi interogat in baza de date a Biroului de Credit si la alte documente ce trebuie semnate pentru verificarea veniturilor la ANAF.

Ajungem asadar la concluzia ca o saptamana reprezinta un timp rezonabil pentru aprobarea unui credit de nevoi personale la banca.

Uneori poti primi o aprobare mai rapida daca mergi la o sucursala bancara de cartier, unde se presupune ca nu exista atat de multe cereri de procesat.

De asemenea poti sa specifici ca ai nevoie de bani cat mai repede si o aprobare urgenta te-ar ajuta.

Ca sa iti dai seama de ce poate dura mai mult procesarea trebuie sa stii ca bancile analizeaza pe langa veniturile pe care le ai si situatia din familia ta, vechimea in munca, celelalte cheltuieli specifice pe care le ai, si nu in ultimul rand se verifica Biroul de Credit pentru a se vedea daca exista restante.

Cat timp dureaza aprobarea unui credit ipotecar?

Avand in vedere ca la un astfel de imprumut sunt necesare mai multe acte e de la sine inteles ca analiza va dura mai mult.

Pe langa documentele de venit trebuie sa prezinti si documentele care face subiectul vanzarii.

Acestea le primesti de obicei de la proprietar si constau in documentatia cadastrala, cum ar fi fisa imobilului, releveul si alte acte asemanatoare care difera in functie de banca.

Mai nou, la un credit ipotecar la multe banci se solicita si certificatul energetic, si in orice caz documentele de intabulare si cele ce tin de cartea funciara.

De cele mai multe ori documentatia cuprinde zeci de pagini care trebuie analizate de consilierul de credit.

Acesta le poate trimite mai departe intr-o sucursala centrala, la departamentul juridic.

Este clar ca tot acest proces ia timp si nu mai vorbim de cateva zile, ci de chiar cateva luni. Un timp mediu de asteptare pentru finalizarea tuturor procedurilor bancare este o luna.

In privinta creditelor Prima Casa trebuie sa luati in considerare ca timpul de asteptare este chiar mai lung fata de situatia unui credit ipotecar.

La Prima Casa documenele trimise de banca trebuie analizate si de Fondul de Garantare. Perioada se poate prelungi in cazul in care documentatia este incompleta si Fondul de Garantare trimite dosarul inapoi la banca.

Perioada cea mai lunga de asteptare la Prima Casa 2024 nu ar trebui sa depaseasca 3-4 luni.

Cel mai rapid dintre toate se considera a fi creditul nebancar. Acesta are cu totul alte taxe si se adreseaza persoanelor aflate intr-o problema financiara urgenta.

Multe dintre aceste institutii nebancare pot aproba un credit pana la salariu in decurs de o zi, dupa analiza.

Acum ca am aflat impreuna in cat timp are loc analiza fiecarui credit si cat dureaza aproximativ pana primesti banii, nu iti ramane decat sa vezi care e cea mai potrivita solutie pentru nevoile tale din acest moment.

De interes:

One Thought to “Cat dureaza aprobarea unui credit ipotecar? Dar a unui credit de nevoi personale?”

  1. Bumbu

    Să înțeleg că nu acorda ți credite pentru cumpărarea unei case? Deci casă, nu apartament, iar prețul unei case se ridică la 80.000 euro în București. Eu dacă am salariul de 1200 euro atunci de ce nu pot cumpără o casă în România pe 15 ani cu rată de 500 euro?

    În afară îți ajung banii să trăiești și să plătești etc. Nu e ca în România. Deci practic 700 euro trăiești decent în doi. Aveți foarte mult de pierdut. Sistemul e destul de prost. Apartament nu mă interesează. Cum spuneți voi că se acordă în jur de 40.000 euro dar și cu dobândă 25% … ciudat. Și totuși vă plângeți că ne cumpărăm casele aici unde trăim.  Oare cum aș putea să cumpăr în România? Ciudat, foarte ciudat.

Leave a Comment