Lista rau platnici. Cum afli daca esti in Biroul de Credit?

Daca vrei sa stii ce informatii se gasesc despre tine in Biroul de Credit atunci afla ca procesul este unul foarte simplu.

Lista cu cei rau platnici nu este facuta publica insa pe baza codului numeric personal si a telefonului poti vedea exact ce scrie despre tine in baza de date.

Tot online poti trimite o cerere de stergere din Biroul de Credit. Asta inseamna ca nu te vei mai complica inutil, ci vei putea vizualiza o analiza concreta a situatiei tale din fata calculatorului.

Romania a depasit demult pragul de 500.000 de restantieri si era timpul sa apara o posibilitate mai usoara de a te informa cu privire la restantele tale.

In cazul in care vrei sa iei un credit de nevoi personale sau un credit ipotecar trebuie sa vezi mai intai daca nu figurezi in lista cu rau platnici 2019.

Bancile trec cu greu peste istoricul negativ si vor verifica ori de cate ori te intereseaza un credit baza de date a restantierilor.

Orice informatie este stocata timp de 4 ani, iar daca ai avut datorii la banci cel mai probabil te afli in Biroul de Credit.

Stergerea din lista de rau platnici se face in continuare doar pe motive intemeiate.

Astfel poti sa soliciti excluderea din aceasta baza de date numai daca informatiile introduse nu sunt corecte, sau daca nu ai fost informat cu 15 zile inainte de demersul prin care ai fost inregistrat.

Dar cum afli toate aceste informatii daca nu poti vizualiza public lista cu rau platnici?

Pastrand confidentialitatea oricarei persoane, Biroul de Credit a luat recent o masura prin care ne ofera posibilitatea de a afla datele care ne intereseaza pe fiecare.

Trebuie sa ne facem un cont pe site-ul oficial al Biroului de Credit cu ajutorul adresei de email si a numarului de telefon.

Dupa ce ne-am inrolat online in sistem putem solicita inclusiv stergerea din lista cu rau platnici. Solicitarea va ajunge la banca sau la ifn-ul care ne-a inscris, iar daca exista motive intemeiate informatiile se pot elimina.

Trebuie sa stim ca Biroul de Credit isi rezerva dreptul de a da curs solicitarii in maxim o luna. Posibilitatea de a vedea datele cu care esti inscris in baza de date ti le mai poate oferi si banca la care ai incheiat contractul de imprumut.

Daca personal consideri ca procedura online de a afla daca esti in lista cu rau platnici este una complicata pentru tine, atunci poti alege metoda clasica prin care trimiti o cerere specifica Biroului de Credit prin posta.

Nu uita sa adaugi in plic si datele tale de identificare, inclusiv CNP, alaturi de semnatura si o copie dupa buletin.

Avand in vedere ca sunt atat de multi oameni inscrisi in lista cu rau platnici era de asteptat sa apara intr-un timp scurt si specialisti sau avocati care fac demersuri in locul tau pentru a fi sters din Biroul de Credit.

In cazul in care consideri ca pretul isi justifica timpul pierdut pentru a inainta toate demersurile poti apela la o astfel de firma, dar procesul de reusita nu poate fi garantat de la inceput.

In conditiile in care ai nevoie de bani, dar nu reusesti nicicum sa iesi din baza de date a celor restantieri, atunci poti incerca sa te imprumuti la un ifn.

Si aceste institutii fac verificarile necesare in Biroul de Credit, dar uneori ofera bani pe un termen scurt si cu istoric negativ.

Bineinteles ca aceasta solutie poate fi una temporara la problemele pe care le intampini in prezent. Ca de fiecare data, te sfatuim sa verifici costurile si avantajele existente.

Un ifn poate face abstractie ca esti in lista cu rau platnici daca indeplinesti toate celelalte conditii care se iau in calcul la acordarea unui credit online.

In procesul de analiza la ifn sau la banca pentru un credit pe termen lung se ia in considerare scorul din Biroul de Credit, astfel ca pe baza acestuia institutia financiara acorda profilului tau un anumit grad de bonitate.

Mai trebuie sa stii ca decizia finala nu se ia numai pe baza acestui scor, ci se analizeaza si alte elemente, printre care gradul de indatorare sau vechimea la locul de munca.

In orice caz este bine sa nu fii in lista cu rau platnici inscris cu restante active daca vrei sa iei un credit cat mai simplu si cat mai repede.

De interes:

9 Thoughts to “Lista rau platnici. Cum afli daca esti in Biroul de Credit?”

 1. Dumitrașcu

  Vreau să știu daca sunt in lista de rău platnici.

  1. Gabriela

   Vreau sa stiu situația mea, va mulțumesc.

 2. Gabriela

  Sunt in lista de rau platnici?

 3. Florentina Madalina

  Buna ziua sunt Florentina Madalina si sunt înscrisă in birou de credit cum fac sa ma ștergeți si pe mine sa pot sa iau un împrumut.

 4. Gabriela Maria

  Vreau sa stiu daca sunt in Biroul de Credit rau platnic.

 5. Gheorghe

  Sunt băgat în Biroul de Credit din cauza unor probleme medicale nu am putut să plătesc o perioada de timp, am fost băgat si executat de catre banca fără drept de apel mentionez aici ca am luat creditul pe o perioada de 10 ani.

  La o consultare cu executorul am fost de acord sa le plătesc triplu rata (nu ca nu as fi putut să plătesc si inainte rata dar au fost probleme medicale). Am plătit creditul în 7 ani cu tot cu dobânzi, comisioane etc.

  Intrebare (s-au scurs ceva ani de atunci): Cum as putea să fiu scos sau sters din baza de date?

 6. Auras

  As vrea sa aflu daca sunt la birou de credit.

  1. Marian

   Salut, ai aflat ceva ca si eu vreau si nu stiu cum sa fac?

 7. Ilie Roxana

  Bună ziua, cum aș putea afla dacă mai sunt pe lista și pentru cât timp?

Leave a Comment