Lista rau platnici la banci. Cum afli daca esti in Biroul de Credit?

Toata lumea care s-a confruntat cu probleme in Biroul de Credit doreste sa stie daca se afla si acum in lista cu rau platnici. Este destul de usor de aflat acest lucru.

Daca pana acum trebuia sa trimiti o scrisoare la posta catre Biroul de Credit, intre timp se poate rezolva totul si online.

E complet gratuit sa afli daca esti pe lista cu rau platnici 2024. Biroul de Credit iti ofera aceasta posibilitate.

Trebuie sa iti faci un cont pe site-ul lor (birouldecredit.ro) cu adresa de e-mail si cu CNP-ul tau. Cu siguranta vei reusi acest lucru deoarece este ca si atunci cand iti faci un cont pe oricare alt site.

Dupa ce ti-ai facut contul nu o sa poti vedea intrega lista cu rau platnici insa este suficient ca poti vedea ce date sunt despre tine in Biroul de Credit.

Singura problema este ca vei primi codul de confirmare / inrolare in Biroul de Credit pe telefon. Fiecare persoana e trecuta in baza de date a Biroului de Credit cu numarul de telefon declarat la banca de unde a luat creditul.

Daca nu mai ai acelasi numar de telefon nu iti vei putea vedea datele din Biroul de Credit. In acest caz trebuie sa mergi la banca sau ifn-ul care te-a inscris si sa ceri sa iti ofere codul de inrolare in Biroul de Credit.

Nu este un proces complicat, iar ulterior vei putea vedea oricand ce scrie despre tine in baza de date si chiar vei putea solicita stergerea datelor pe motive intemeiate.

Daca vrei sa stii ce informatii se gasesc despre tine in Biroul de Credit atunci afla ca procesul este unul foarte simplu.

Lista cu cei rau platnici nu este facuta publica insa pe baza codului numeric personal si a telefonului poti vedea exact ce scrie despre tine in baza de date.

Tot online poti trimite o cerere de stergere din Biroul de Credit. Asta inseamna ca nu te vei mai complica inutil, ci vei putea vizualiza o analiza concreta a situatiei tale din fata calculatorului.

Romania a depasit demult pragul de 500.000 de restantieri si era timpul sa apara o posibilitate mai usoara de a te informa cu privire la restantele tale.

In cazul in care vrei sa iei un credit de nevoi personale sau un credit ipotecar trebuie sa vezi mai intai daca nu figurezi in lista cu rau platnici 2024.

Bancile trec cu greu peste istoricul negativ si vor verifica ori de cate ori te intereseaza un credit baza de date a restantierilor.

Orice informatie este stocata timp de 4 ani, iar daca ai avut datorii la banci cel mai probabil te afli in Biroul de Credit.

Stergerea din lista de rau platnici se face in continuare doar pe motive intemeiate.

Astfel poti sa soliciti excluderea din aceasta baza de date numai daca informatiile introduse nu sunt corecte, sau daca nu ai fost informat cu 15 zile inainte de demersul prin care ai fost inregistrat.

Dar cum afli toate aceste informatii daca nu poti vizualiza public lista cu rau platnici?

Pastrand confidentialitatea oricarei persoane, Biroul de Credit a luat recent o masura prin care ne ofera posibilitatea de a afla datele care ne intereseaza pe fiecare.

Trebuie sa ne facem un cont pe site-ul oficial al Biroului de Credit cu ajutorul adresei de email si a numarului de telefon.

Dupa ce ne-am inrolat online in sistem putem solicita inclusiv stergerea din lista cu rau platnici. Solicitarea va ajunge la banca sau la ifn-ul care ne-a inscris, iar daca exista motive intemeiate informatiile se pot elimina.

Trebuie sa stim ca Biroul de Credit isi rezerva dreptul de a da curs solicitarii in maxim o luna. Posibilitatea de a vedea datele cu care esti inscris in baza de date ti le mai poate oferi si banca la care ai incheiat contractul de imprumut.

Daca personal consideri ca procedura online de a afla daca esti in lista cu rau platnici este una complicata pentru tine, atunci poti alege metoda clasica prin care trimiti o cerere specifica Biroului de Credit prin posta.

Nu uita sa adaugi in plic si datele tale de identificare, inclusiv CNP, alaturi de semnatura si o copie dupa buletin.

Avand in vedere ca sunt atat de multi oameni inscrisi in lista cu rau platnici era de asteptat sa apara intr-un timp scurt si specialisti sau avocati care fac demersuri in locul tau pentru a fi sters din Biroul de Credit.

In cazul in care consideri ca pretul isi justifica timpul pierdut pentru a inainta toate demersurile poti apela la o astfel de firma, dar procesul de reusita nu poate fi garantat de la inceput.

In conditiile in care ai nevoie de bani, dar nu reusesti nicicum sa iesi din baza de date a celor restantieri, atunci poti incerca sa te imprumuti la un ifn.

Si aceste institutii fac verificarile necesare in Biroul de Credit, dar uneori ofera bani pe un termen scurt si cu istoric negativ.

Bineinteles ca aceasta solutie poate fi una temporara la problemele pe care le intampini in prezent. Ca de fiecare data, te sfatuim sa verifici costurile si avantajele existente.

Un ifn poate face abstractie ca esti in lista cu rau platnici daca indeplinesti toate celelalte conditii care se iau in calcul la acordarea unui credit online.

In procesul de analiza la ifn sau la banca pentru un credit pe termen lung se ia in considerare scorul din Biroul de Credit, astfel ca pe baza acestuia institutia financiara acorda profilului tau un anumit grad de bonitate.

Mai trebuie sa stii ca decizia finala nu se ia numai pe baza acestui scor, ci se analizeaza si alte elemente, printre care gradul de indatorare sau vechimea la locul de munca.

In orice caz este bine sa nu fii in lista cu rau platnici inscris cu restante active daca vrei sa iei un credit cat mai simplu si cat mai repede.

Banci care accepta rau platnici?

Nicio banca nu spune „Nu”. Doar ca trebuie sa explici situația pe larg și să încerci varianta unei refinanțări, dacă acum ai posibilitatea să plătești ratele.

Exist o lista cu nume de rau platnici?

Din motive evidente, Biroul de Credit nu asigură vizualizarea situației creditelor restante pentru o altă persoană. Trebuie să trimiți solicitarea în nume personal atunci când vrei să vezi dacă numele tău se află pe lista cu rău platnici.

Lista cu datornici e publică?

După cum am menționat, nu e o listă publică, dar din Biroul de Credit se poate afla situația personală. Acum e mai simplu, deoarece crearea unui cont pe platforma BC se face de pe telefonul mobil.

De interes:

33 Thoughts to “Lista rau platnici la banci. Cum afli daca esti in Biroul de Credit?”

 1. Dumitrașcu

  Vreau să știu daca sunt in lista de rău platnici.

  1. Gabriela

   Vreau sa stiu situația mea, va mulțumesc.

   1. Petrica

    Vreau sa știu dacă sunt rău platnic.

 2. Gabriela

  Sunt in lista de rau platnici?

 3. Florentina Madalina

  Buna ziua sunt Florentina Madalina si sunt înscrisă in birou de credit cum fac sa ma ștergeți si pe mine sa pot sa iau un împrumut.

 4. Gabriela Maria

  Vreau sa stiu daca sunt in Biroul de Credit rau platnic.

 5. Gheorghe

  Sunt băgat în Biroul de Credit din cauza unor probleme medicale nu am putut să plătesc o perioada de timp, am fost băgat si executat de catre banca fără drept de apel mentionez aici ca am luat creditul pe o perioada de 10 ani.

  La o consultare cu executorul am fost de acord sa le plătesc triplu rata (nu ca nu as fi putut să plătesc si inainte rata dar au fost probleme medicale). Am plătit creditul în 7 ani cu tot cu dobânzi, comisioane etc.

  Intrebare (s-au scurs ceva ani de atunci): Cum as putea să fiu scos sau sters din baza de date?

  1. Vasilica

   Vreau sa știu dacă pot lua urgent un credit și dacă ma puteți șterge din lista rău platnici.

 6. Auras

  As vrea sa aflu daca sunt la birou de credit.

  1. Marian

   Salut, ai aflat ceva ca si eu vreau si nu stiu cum sa fac?

 7. Ilie Roxana

  Bună ziua, cum aș putea afla dacă mai sunt pe lista și pentru cât timp?

 8. Elena

  Vreau să știu cât timp mai sunt în Biroul de Credit. Aș vrea un credit de nevoi personale, lucrez în străinătate. Mulțumesc

  1. Ada

   In biroul de credite esti pe o perioada de 3 ani de la data ultimei plati.

 9. George Virgil

  Care este situația din Biroul de Credit in momentul acesta pentru mine?

 10. Dan

  Cand pot afla daca mai figurez in Biroul de Credit si la ce data voi fi sters?

 11. Mariana Claudia

  As vrea sa stiu care este situatia mea in Biroul de Credit ca rau platnic. Unde pot afla?

 12. Tudorache

  Sunt Valentin si as dori sa aflu dacă mai sunt în baza de date a rău platnicilor.

 13. Matei Stefan

  Ok, m-am inregistrat acolo, sunt in contul meu la Biroul de Credite. Cum verific daca figurez sau nu? Adica, nu gasesc nicio sectiune unde sa spuna „nu figurati”, sau una unde sa se deduca ca ar fi trebuit sa apar daca era sa figurez. Caz in care este posibil sa nu ma fi uitat unde trebuie.

  Am ajuns si la niste optiuni de „generare a situatiei” si ma pune sa bifez „cu scor” sau „fara scor” etc. O tampenie, prea complicat pentru omu’ de rand, pentru cetateanul care vrea doar sa afle. Fara sa cunoasca terminologie, proceduri etc.

 14. Tiberiu

  Vreau să aflu daca sunt băgat la rău platnici

 15. claudia georgeta

  Doresc sa stiu daca sunt in biroul de credit si care sunt procedurile pt a fi sters

  1. Ionut Stoian

   Vreau sa stiu daca mai sunt in biroul de credite

 16. Cristescu

  As dori sa stiu daca sunt inca pe lista rau platnici la birul de credit. Am achitat toate datoriile banca si IFN de aproape 3 ani.

 17. brotac raluca

  Vreau sa aflu situatia mea in biroul de credit

 18. Iuliana

  Am avut un credit la Ralfi, pe care l-am achitat integral, printr-o alta bancă. Nu au luat în considerare, motivând fel de fel de motive și acum sunt executată silit sa plătesc încă o dată suma.

 19. Florin

  Am platit toate ratele doar 3 luni nu le-am platit ca am fost plecat din tara si la intoarcere am achitat toata suma dar m-au bagat in biroul de credit. Pot iesi din biroul de credite sunt bagat de 3 ani si tot atunci am achitat.

 20. Iuliu

  As vrea sa ma interesez daca sunt pe lista de rau platnici.

 21. Gabriela

  Buna ziua! Am o firma și aș vrea să știu dacă apar pe lista de rău platnicii. Va rog mult!

 22. Simona

  Vreau sa știu de la ce banca am întrat la rau platnic în biroul de credit.

 23. Paraschiva

  Aș vrea sa vad când voi iesi din biroul de credit..

 24. andreea loredana

  Bună ziua, am avut un credit de nevoi personale si l-am achitat și recuperatorii nu mi-au închis contul. Vreau sa știu dacă ma mai aflu în baza de date.

  1. Dan Dan

   De când curge termenul de 4 ani după care se sterg automat datele? Soția mea era înregistrată pentru o presupusă datorie de 5 lei de acum 18 ani?!

 25. Velica

  Buna seara as vrea sa stiu daca sunt cumva pe lista de rau platnici?

 26. Bunaciu

  Va rog sa imi spuneti daca sunt in biroul de rau platnic si cu ce suma figurez

Leave a Comment