Conditii de acordare la creditele de nevoi personale de la banca

Conditiile pentru acordarea unui credit de nevoi personale s-au simplificat in masura in care si tehnologia a avansat.

Acum nu mai trebuie sa mergi cu un maldar de acte la banca deoarece numai pe baza buletinului se pot efectua rapid toate verificarile.

Daca te-ai hotarat ca a sosit momentul sa iei un credit de nevoi personale atunci trebuie sa stii in linii mari ce conditii trebuie indeplinite.

Ca prim sfat, in aceasta perioada iti recomandam sa te indrepti catre un imprumut cu dobanda fixa. Procentul Robor de care depinde si dobanda variabila a tot crescut in ultimul timp si ratele mari pot produce efecte adverse pentru stabilitatea ta financiara.

Printre primele conditii care se specifica in toate contractele de credit se numara si obligativitatea de a avea o varsta majora.

Numeroasele banci din Romania accepta sa iti ofere un imprumut numai daca ai minim 18 ani impliniti.

Sunt si cazuri in care unele banci le cer solicitantilor o varsta mai mare, de exemplu 26 de ani impliniti.

Pe langa acest criteriu un alt factor decisiv care cantareste foarte mult in decizia de acordare a unui credit este si venitul.

Daca ai salariu minim pe economie atunci vei obtine mai greu un credit de nevoi personale in 2023. Ideal este sa ai un venit mediu, dar daca vrei o suma mai mica atunci nu iti face griji deoarece bancile accepta si un nivel salarial mai mic de 1200 lei.

Ca sa obtii o suma cat mai buna poti merge la o banca despre care stii ca ia in considerare un grad mai mare de indatorare.

Tot legat de venit, trebuie sa va spunem ca persoanele cu profesii liberale sunt oarecum dezavantajate deoarece rareori li se ia in calcul 100% din venit.

O alta conditie necesara pentru obtinerea unui credit, dar despre care nu vorbeste foarte multa lume este obligativitatea de a nu fi listat in Biroul de Credit.

Se cunoaste deja de mult timp ca restantierii nu mai primesc foarte usor un imprumut la banca.

Cu toate acestea, exista si cazuri particulare cand nu s-a intarziat din voia proprie iar bancile au inteles si au acordat totusi imprumutul.

Daca aveti nevoie de un codebitor e cazul sa stiti ca nici acesta nu trebuie sa aiba restante inregistrate pana acum.

Ca o metoda suplimentara de siguranta, unele banci nu accepta sa acorde credite persoanelor cu sot sau sotie inregistrate in baza de date a celor rau platnici.

O alta problema de eligibilitate cu care se confrunta cei ce doresc un credit de nevoi personale este data de vechimea acumulata in munca. Aceasta trebuie sa totalizeze cel putin un an, iar la actualul angajator vechimea trebuie sa fie de cel putin 3 luni sau 6 luni.

Daca vorbim de un imprumut cu garantii atunci trebuie aduse si toate documentele ce au legatura cu ipoteca. Aici actele difera foarte mult de tipul de garantie adus.

Ca sa poti sa fii acceptat de o anumita banca trebuie sa nu ai datorii inregistrate la aceasta in prezent.

Varsta maxima pentru un credit de nevoi personale nu este aceeasi la toate bancile, motiv pentru care vei intalni praguri specifice in functie de oferta pentru care optezi.

Unele banci doresc sa nu ai mai mult de 65 de ani la terminarea tuturor ratelor, in timp ce altele accepta o varsta de maxim 70 de ani.

Daca nu te incadrezi in conditiile bancare mai sunt CAR-uri sau chiar ifn-uri disponibile pentru un credit mai mic, in conditii mai putin riguroase.

Aceste din urma institutii pot accepta un prag mai mare de varsta, un nivel mai mic de venit si implicit un prag mai mare de indatorare. De asemenea e posibil sa fie acceptate si persoanele cu un istoric negativ daca au unul sau mai multi codebitori.

Solutia optima de creditare se alege in functie de nevoia fiecaruia, dar inainte de toate trebuie sa vedem daca indeplinim cel putin majoritatea conditiile obligatorii pentru obtinerea unui imprumut.

De interes:

One Thought to “Conditii de acordare la creditele de nevoi personale de la banca”

  1. Epure

    Doresc să fac și eu un Ć®mprumut pentru nevoi personale. Sunt angajată de aproape 3 luni și nu mi s-a acordat pentru acest fapt, și pentru ca am 2 copii Ć®n Ć®ntreținere.

Leave a Comment