Refinantare credite ifn. Oferte echilibrate

Daca ai luat un credit de la ifn si nu il mai poti plati este bine sa apelezi la o refinantare. Problema este ca sunt foarte putine banci care sunt de acord sa refinanteze un imprumut de la ifn.

Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te scufunzi in datorii. Inca din primele zile dupa ce ai realizat ca vei intarzia trebuie sa cauti o solutie.

Stii foarte bine ca datoriile prelungite atrag inscrierea in Biroul de Credit si acesta este un motiv in plus pentru care bancile pot refuza sa mai ofere bani imprumut.

Odata ce ai ajuns sa ai mai multe datorii este limpede ca trebuie sa faci ceva ca sa scapi de ele. Refinantarea creditelor ifn pe o perioada mai lunga iti va scadea rata pe care trebuie sa o platesti.

La banci ai posibilitatea sa refinantezi un imprumut pe o perioada de zece ani. Dar asa cum spuneam este mai greu de gasit o sucursala care sa accepte acest lucru.

Pana la urma daca ai datorii si nu primesti un raspuns exact de la banca vei fi nevoit sa aplici tot in cadrul unei ifn.

Ceea ce trebuie sa faci este sa cauti o institutie nebancara dispusa sa ofere credite si refinantari pe o perioada mai lunga. Sunt ifn-uri online care acorda bani pe un termen de 1-5 ani chiar daca nu ai contract pe perioada nedeterminata.

De ce acte ai insa nevoie?

Este clar ca o astfel de refinantare de la un ifn presupune o analiza completa si s-ar putea sa ai nevoie nu doar de buletin, ci si de alte acte.

Daca ai imprumuturi in monede diferite si iti incasezi salariul in RON este indicat sa convertesti toate ratele intr-una singura ca sa nu mai stai cu griji din cauza fluctuatiilor de curs valutar.

Stii bine ce s-a intamplat cu persoanele care au luat credite in franci elvetieni. Ratele s-au dublat peste noapte si toti acei oameni s-au trezit in postura de a nu avea suficienti bani pentru a-si achita datoriile.

O multime de persoane au intrat in Biroul de Credit odata ce ratele au crescut semnificativ. Daca nu vrei sa ajungi in situatia unei executari silite este bine sa ceri o refinantare care sa te scape de datorii. Oricine a intampinat dificultati financiare isi doreste rate mai mici.

Daca banca la care vrei sa efectuezi refinantarea nu este de acord cu imprumuturile pe care le ai la ifn, atunci posibilitatea care iti ramane este sa reesalonezi ratele tot la un ifn.

Scopul tau este sa platesti mai putin chiar daca asta inseamna o prelungire a creditelor pe o perioada mai lunga de timp.

Cel mai des intalnite cazuri de refinantare sunt la persoanele cu credite de nevoi personale contractate cu dobanda variabila.

Aceste persoane se confrunta cu rate mai mari din cauza indicelui Robor care tot a crescut in ultima perioada. De asemenea sunt persoane care s-au confruntat, ca fiecare dintre noi, cu un sir de probleme si atunci au fost nevoite sa ia mai multe imprumuturi online pentru rezolvarea tuturor problemelor.

Ce isi doresc acesti oameni in prezent? Sa aiba parte de o refinantare la un ifn sau la o banca si sa plateasca o singura rata.

In trecut institutiile de credit aveau dobanzi mai mari ceea ce inseamna ca daca acum reusesti sa iei o refinantare ar trebui inclusiv sa platesti o rata mai mica.

Plafonarea dobanzilor din anii anteriori iti va aduce costuri mai mici la noul credit.

O alta problema pe care o au persoanele cu datorii este aceea a istoricului negativ. Acest lucru cumulat cu un grad mare de indatorare duce la imposibilitatea unei refinantari.

De aceea daca nu gasesti o banca disponibila sa iti reesaloneze datoriile trebiue sa nu prelungesti aceasta situatie de criza si sa incerci prin orice mod sa scapi de o posibila executare silita. O refinantare la ifn poate fi mai usor de luat chiar daca ai un grad mai mare de indatorare.

De interes:

2 Thoughts to “Refinantare credite ifn. Oferte echilibrate”

  1. Adriana Camelia

    Doresc sa refinantez credite ifn.

  2. Elena

    Sunt asistent personal la copilul meu. Și de curând am fost informată că am proprire pe salariu, de aceea solicit refinanțare pentru a plăti suma respectiva de 2,402,24 lei

Leave a Comment