IFN-uri noi 2024. Unde se acorda cea mai mare suma?

La inceput de 2024 au aparut institutii nebancare noi care au o multime de oferte de credit. Acestea ofera foarte rapid pana la 2000 lei in general, insa sunt si cateva oferte in rate de o valoare mai mare.

Timpul de raspuns nu s-a schimbat astfel ca de la aplicare si pana in momentul incasarii banilor nu trec mai mult de 24 de ore.

Data scadenta este in mare parte de 30 de zile dar atunci cand se doreste o finantare pe un termen mai mare, exista dupa cum spuneam, posibilitatea unui credit in rate cu dobanda fixa.

Viaconto, Mogo IFN, Ecofinance sau Credissimo sunt doar cateva dintre institutiile financiare nebancare noi la care pot apela persoane din toata tara. De exemplu, la un imprumut de la una dintre aceste institutii se ofera bani cu dobanda zero, iar la o alta primesti o parte din bani inapoi atunci cand iti achiti imprumutul fara a depasi data scadenta.

Orice IFN nou pune la dispozitia clientilor o linie telefonica pentru a fi contactati si de cei care nu se pricep sa aplice online. Astfel cine nu e familiarizat cu acest proces poate cere consultanta la IFN-ul la care a aplicat pentru a lua in final un credit la telefon.

Oricum, procesul de aplicare online functioneaza eficient in ideea ca institutia poate verifica mai usor daca s-au indeplinit sau nu conditiile solicitate.

Unele calculatoare de credit care afiseaza rata lunara dar si alte informatii utile ofera si o preaprobare. In baza detaliilor legate de venit, aplicatia de credit afiseaza in mod automat suma pe care o poate pune la dispozitie IFN-ul in fiecare caz.

Daca nu obisnuiesti sa lucrezi cu o anumita banca si deci nu ai un cont bancar, acum IFN-urile preintampina aceasta situatie prin alocarea banilor la domiciliu.

E drept ca foarte putine instititii noi accepta sa ofere un credit daca nu ai un cont bancar. In acest fel ele pot verifica care sunt veniturile tale sau ce alte rate mai ai in derulare. Din acest motiv solicita in majoritatea cazurilor un extras de cont in momentul in care se aplica.

Fiecare persoana interesata de un credit rapid in 2024 trebuie sa stie ca in locul extrasului de cont se accepta si fluturasul de salariu sau dupa caz, adeverinta de venit.

Aspectul achitarii ratelor la timp este unul deosebit de important daca se doreste un credit cu dobanda zero.

Spre deosebire de alte institutii, toate IFN-urile pot oferi bani in cateva ore pentru ca analiza de credit se face destul de sumar. De cele mai multe ori decizia se ia doar pe baza existentei unui venit lunar. Trebuie precizat ca si la banci se acorda in 2024 banii pe loc in anumite circumstante.

Ceea ce este caracteristic insa IFN-urilor este faptul ca acestea pot trece peste scorul din Biroul de Credit astfel ca uneori primesc aprobare pentru un imprumut si cei restantieri. Oricum la baza acestei decizii stau mai multe aspecte ce tin de natura datoriei si de suma acumulata in baza de date a celor rau platnici.

Daca in trecut se acordau la unele banci credite cu buletinul numai pentru achizitii de electrocasnice din magazine, trebuie sa spunem ca la IFN-uri nu conteaza foarte mult scopul pentru care ceri un imprumut. Ai asadar posibilitatea de a cheltui banii in functie de nevoile tale curente.

Procesarea cererilor nu este consumatoare de timp fiindca si actele de care ai nevoie sunt putine la numar. In cele mai multe cazuri este bine sa te pregatesti din timp cu rambursarea banilor pentru ca termenul scadent e foarte scurt, ceea ce inseamna ca va trebui sa achiti creditul din urmatorul salariu.

Ca sa nu depasesti data scadenta si ca sa faci fata si celorlalte cheltuieli lunare este bine sa economisesti cate putin in fiecare zi.

In privinta criteriilor de aprobare, probabil ca si la aceste IFN-uri noi se tine cont in principal daca ai un loc de munca stabil si de perioada de cand esti angajat.

Chiar daca vechimea la locul de munca nu este un criteriu decisiv, la aprobarea unui credit rapid in 2024 se tine cont totusi sa ai cateva luni de cand esti angajat. O persoana somera poate beneficia de un credit online numai in cazul in care are o indemnizatie si alte venituri din care sa reiasa ca poate returna fara probleme suma pe care intentioneaza sa o solicite.

Cele mai mari sanse de aprobare la toate aceste IFN-uri noi le au persoanele care primesc salariu pe card si persoanele care nu sunt trecute in Biroul de Credit cu datorii vechi.

Acestia, daca au si un salariu care le permite obtinerea unui credit in rate lunare se pot adresa in egala masura si bancilor deoarece in 2024 e destul de usor sa te califici si pentru un imprumut bancar de o valoare mai mare.

Ce inseamna IFN?

IFN reprezinta un derivat sau o prescurtare a institutiilor financiare nebancare. In registrul BNR se gasesc o serie de IFN-uri care pot acorda legal imprumuturi catre populatie.

Pot aplica la credite IFN 2024?

Poti sa iei bani imprumut de la un IFN abia aparut cand esti in baza de date. Acum ai un timp mai lung in care poti returna suma solicitata.

Cea mai sigura lista cu IFN-uri?

Poti gasi oricand lista cu IFN-uri active in Romania. Aceasta lista este disponibila si online pe site-ul Bancii Nationale.

La un IFN nou pot apela si cei rau platnici?

Situatiile urgente apar fara sa tina cont de istoricul nostru. De aceea cand te afli in Biroul de Credit solicitarea ta isi gaseste de cele mai multe ori raspunsul numai la un IFN.

De interes:

4 Thoughts to “IFN-uri noi 2024. Unde se acorda cea mai mare suma?”

 1. Adrian Iulian

  Doresc urgent un credit azi si am o indemnizatie de handicap definitiva si doresc 10000 lei pe perioada de 48 de luni

 2. Moldovan

  As dori un credit de 10000 RON
  Dar sînt în biroul de credite

 3. Domol

  Aș dori un credit de 15000 RON dar sunt prinsa in baza de date. Lucrez de 1 an și 8 luni.

 4. Roxana Macovei

  Acordati credite si romanilor din strainatate?

Leave a Comment