Banci care acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit. Exista?

Ce banca da credite celor inscrisi in Biroul de Credit ca rau platnici? – Diana Morar

Se intreaba multa lume daca exista o banca din Romania care sa nu respinga restantierii.

Pentru multi dintre noi, datoriile urgente ne-au facut sa apelam la un IFN sau la alte solutii. Si asa am ajuns sa avem foarte multe rate de platit, cu dobanzi tot mai mari, pe care la un moment dat nu le-am mai putut suporta.

Si de aici pana la a fi inscris in Biroul de Credit nu e un drum lung. Iar inregistrarea ramane pe o perioada de 4 ani.

In tot acest timp este normal sa te intrebi daca mai exista banci care acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit 2023.

Sa iesi din acest registru nu este foarte simplu. Sunt si companii care ofera servicii de stergere din BC, insa ele costa si rezultatele nu sunt intotdeauna garantate.

Pana atunci, trebuie sa stiti ca puteti primi un imprumut cu istoric negativ si de la banca.

Daca restantele nu sunt foarte indelungate si foarte mari, atunci in functie de scorul intern al bancii, puteti primi un nou imprumut.

Pentru sporirea sanselor de a lua un credit cand sunteti inscris in lista cu restantieri, poate fi de folos sa veniti la banca impreuna cu un codebitor salariat, dispus sa garanteze pentru seriozitatea de care dati dovada.

Orice institutie de finantare isi ia masuri de protectie impotriva unor persoane care ar putea intarzia din nou, asa ca atunci cand ofera credite celor inscrisi in Biroul de Credit, bancile solicita de obicei si codebitor care nu a avut restante.

Uneori se pot face si derogari. Acest lucru inseamna ca au fost persoane care nu au avut istoric impecabil, insa au obtinut in final un imprumut. Fie au avut datorii foarte mici, fie au motivat extrem de bine ce a dus la acele intarzieri.

Daca exista motive sustenabile, atunci puteti discuta cu banca pentru a explica exact ce s-a intamplat si poate obtineti o derogare de la conditiile standard.

Procesul de stergere din Biroul de Credit chiar daca e posibil, el este unul de durata. Nu se intampla peste noapte. Dureaza saptamani sau chiar luni pana ajungi sa fii sters efectiv.

Inainte sa mergi la banca sa vezi daca iti acorda un imprumut in 2023, afla daca mai esti in Biroul de Credit si solicita de la institutia respectiva tot ceea ce scrie despre tine.

De asemenea, daca sunteti o persoana casatorita, si sotul sau sotia ar putea fi in Biroul de Credit din cauza unei datorii mai vechi.

Acest lucru va poate afecta posibilitatea de a lua acum un imprumut. De aceea, mai intai de a va indrepta catre o banca, puteti solicita oricand de la Biroul de Credit o analiza cu informatiile care va intereseaza.

Sunt situatii in care bancile nu mai acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit deoarece au luat de-a lungul timpului multe imprumuturi de la ifn-uri. Si pe unele fie nu au mai putut sa le plateasca, fie le-au returnat fractionat, cu intarzieri.

Daca ati mers la o banca si ati fost refuzat nu trebuie sa ganditi ca nu mai puteti primi niciodata un alt credit. Incercati la alte banci, cu sucursale mai mici, unde conditiile e posibil sa nu fie atat de scricte.

Cand ati schimbat angajatorul sau v-ati gasit un loc de munca mult mai bun, cu un salariu mai mare, la o companie cunoscuta, chiar daca va aflati in Biroul de Credit, sa stiti ca bancile ar putea sa va acorde o sansa in plus.

Daca ati trecut de acest prag, adica daca banca v-a oferit o finantare chiar daca sunteti restantieri, nu va faceti probleme. Actele solicitate pentru un imprumut sunt aceleasi ca la un client cu istoric bun.

Acum toata lumea cunoaste faptul ca bancile nu mai solicita decat buletin. Iar banii, dupa aprobare, se obtin de la prima vizita in sucursala.

Deci din punct de vedere birocratic, documentele s-au redus. Procedeul prin care se obtine un credit pare insa ca urmeaza aceleasi reguli.

Pentru o restanta de cativa lei poti intampina greutati cand ceri un nou imprumut.

De aceea este bine sa stim daca mai sunt si banci care acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit. Tu ai gasit pana acum una la care sa obtii un imprumut in aceste conditii?

De interes:

9 Thoughts to “Banci care acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit. Exista?”

 1. Ana Maria

  Bună dimineata vreau să vă spun că am nevoie de un credit pentru nevoi personale, muncesc în Germania de 2 ani.

  1. Aurel

   Buna ziua ma numesc Aurel sunt din Sfantu Gherghe jud. Covasna, am varsta de 72 de ani si as dori un imprumut 3000 de lei. Sunt in Biroul de Credit. Acesta este numarul meu de contact.

   1. Aurel

    Si am o pensie de 1870 de lei

    1. Preda

     Aș dori un credit de 5000 lei pe o perioadă de doi ani, am nevoie pentru probleme de sănătate și familiare.

   2. Ciolac

    Buna dacă sunt in biroul de credit pot face un imprumut la dvs? mulțumesc!

 2. Radu Violeta

  Am nevoie de 25000 lei pe cinci ani ca sa inchid ifn. Sunt si in biroul de Credite din 2016.

 3. Angela

  Bună ziua, eu am nevoie de un credit de 35000.

 4. Stanciini

  Am nevoie de 6000 lei.

 5. Loredana

  Am nevoie de un credit 2500 lei.

Leave a Comment