Stergere din Biroul de Credit, in cat timp iesi din baza de date?

Istoricul negativ continua sa reprezinte una dintre principalele probleme cu care te intalnesti atunci cand doresti sa iei un imprumut de la banca. Daca vrei sa stii cand vei iesi din Biroul de Credit atunci afla ca informatiile se pastreaza in baza de date cel putin 4 ani de zile de la ultima notificare.

In cele ce urmeaza vei afla tot ce trebuie sa stii despre Biroul de Credit si cum poti fi sters daca ai fost inregistrat abuziv.

Toata lumea cunoaste ca intarzierile de peste 30 de zile se raporteaza in aceasta baza de date a restantierilor.

Atunci cand doresti sa iei un nou imprumut de la banca se interogheaza Biroul de Credit si daca te afli pe lista rau platnicilor orice banca considera acest lucru un factor de risc si refuza solicitarea ta.

Nu exista banci care sa nu verifice aceasta baza de date, motiv pentru care este dificil sau aproape imposibil sa iei un imprumut daca mai ai in prezent restante.

Sunt intr-adevar si banci care nu exclud din start dosarul tau daca esti in Biroul de Credit insa sansele de a obtine un raspuns pozitiv sunt mai mici. Ca sa aplici trebuie sa te asiguri mai intai ca nu ai restante active.

Stergerea din Biroul de Credit reprezinta o solutie pentru cei rau platnici?

Demersul pentru a fi radiat din baza de date se realizeaza de obicei pe cale juridica si este destul de costisitor. De asemenea, stergerea nu se intampla de pe o zi pe alta si chiar si asa nu putem spune ca are 100% sanse de succes.

Pentru ca radierea sa se intample este nevoie sa apelati la un jurist, iar in prezent costurile sunt intre 2000 si 3000 lei pentru o singura radiere.

Daca aveti contracte de credite executate de mai multe banci atunci costurile sunt mai mari si toate demersurile necesare implica o perioada mai lunga de timp.

Este adevarat insa ca sunt si firme juridice care accepta plata acestui comision doar daca radierea a fost finalizata cu succes. Dar toate companiile care presteaza astfel de servicii solicita de la bun inceput o taxa de dosar sau se achita un comision pentru consultanta.

Apelarea la un avocat pentru stergerea din Biroul de Credit se preteaza asadar atunci cand sumele raportate au fost destul de mari si cand se doreste cu orice pret un credit de nevoi personale de la banca.

Pentru ca trebuie sa spunem ca atunci cand se apeleaza la o institutie nebancara, restantele din Biroul de Credit nu mai reprezinta o problema la fel de mare.

Daca suma de bani de care ai nevoie in prezent este de sub 1000 euro atunci poate fi solicitat un imprumut de nevoi personale pana la salariu.

Pana de curand acesta era mult mai costisitor decat un imprumut bancar, dar odata ce institutiile nebancare au in prezent si oferte cu dobanda zero nu mai putem spune acest lucru.

Zero la suta dobanda se practica la creditele acordate de IFN-uri clientilor noi

Dupa cum spuneam, la o astfel de institutie nu te va afecta atat de mult istoricul negativ insa va trebui sa furnizezi banii imprumutati dupa 30 de zile, cat este perioada maxima de rambursare.

Un credit rapid online poate fi utilizat cu orice scop dar de obicei cu ajutorul acestuia se platesc alte facturi scadente si se ramburseaza apoi banii folositi dupa ce primesti salariul.

Mai trebuie spus ca inclusiv aceste institutii nebancare colaboreaza cu Biroul de Credit si au posibilitatea sa imbunatateasca scoringul oricarei persoane restantiere.

Daca te intrebi cum, atunci afla ca odata ce rambursezi banii imprumutati de la IFN, institutia respectiva poate trimite un raport pozitiv catre Biroul de Credit. Per total scoringul se imbunatateste atunci cand exista cat mai putine incidente de plata raportate.

In mod clasic, toate informatiile despre un imprumut restant se sterg din Biroul de Credit abia dupa 4 sau 5 ani, timp in care persoanele inregistrate intampina dificultati atunci cand isi doresc o noua suma de bani.

Informatiile negative din baza de date reprezinta un impediment mai ales pentru persoanele care au avut credite in franci elvetieni si nu si-au mai putut plati ratele atunci cand cursul a explodat.

In concluzie, persoanele raportate ca rau platnice au la indemana doua solutii atunci se confrunta cu inregistrarea in Biroul de Credit: fie incearca sa solicite stergerea datelor prin intermediul unei firme judiciare specializate, fie apeleaza la o institutie nebancara atunci cand e nevoie de o suma de bani pana la salariu.

Inainte de toate acestea, se mai poate face o incercare la banca pentru a sti un raspuns concret. In acest fel se poate afla si situatia actuala din Biroul de Credit.

De interes:

One Thought to “Stergere din Biroul de Credit, in cat timp iesi din baza de date?”

  1. Claudiu

    Vreau sa stiu daca sunt in baza de date a bancilor ca rau platnic?

Leave a Comment