Credit cu Istoric Negativ? Banci Care Acorda astfel credite

Credit cu istoric negativ

Aveti istoric negativ si intampinati dificultati in obtinerea unui nou credit? Situatia financiara anterioara va poate influenta optiunile, insa nu inseamna ca nu exista deloc solutii.

Exista institutii financiare nebancare (IFN) care ofera posibilitatea de a obtine credit cu istoric negativ, dar si banci. Iata ce trebuie sa stiti si care sunt optiunile disponibile.

Ce Este un Istoric de Credit Negativ?

Un istoric de credit negativ este rezultatul intarzierilor repetate sau neplatilor datoriilor anterioare. Acest istoic este documentat in rapoartele de credit ale fiecarui cetatean care a avut vreodata un imprumut sau un card de cumparaturi. Afla cum poti verifica situatia din Biroul de Credit.

 • Cum Va Afecteaza Istoricul Negativ?

Acest istoric poate insemna un scor de credit scazut, ceea ce poate descuraja bancile de a va oferi un nou credit. Scorul de credit este un numar calculat pe baza istoricului dumneavoastra de credit si este folosit de creditorii potentiali pentru a evalua riscul de a va imprumuta bani.

Optiuni de Credit cu Istoric Negativ

 • Institutii Financiare Nebancare

IFN-urile sunt mai flexibile in ceea ce priveste conditiile de imprumut si pot oferi credite persoanelor cu un istoric negativ. Este important de retinut ca aceste imprumuturi pot avea rate ale dobanzii mai mari pentru a compensa riscul asumat de creditor.

 • Credite de Nevoi Personale

Unele IFN-uri ofera credite de consum special destinate persoanelor cu istoric negativ. Acestea sunt sume de bani mai mici ce pot fi accesate relativ rapid.

 • Credite rapide online

Exista si posibilitatea de a obtine microfinantari, care sunt sume mici de bani cu o perioada de rambursare scurta.

IFN Care Acorda Credit Cu Istoric Negativ

Exemple de IFN-uri:

Aceste institutii au proceduri simplificate de acordare a creditelor si sunt deschise sa colaboreze cu persoanele care nu sunt eligibile pentru imprumuturi bancare obisnuite sau carduri de credit.

Ce Trebuie Sa Stii Inainte de a Aplica:

 • Verificati Ratele Dobanzii:Ā Asigurati-va ca sunteti constienti de ratele dobanzii si de costurile totale ale imprumutului.
 • Cititi Termenii si Conditiile:Ā Inainte de a semna orice contract, cititi cu atentie toate conditiile impuse de creditor.
 • Evaluati-va Capacitatea de Rambursare:Ā Fiti realisti in legatura cu capacitatea de rambursare pentru a nu va agrava situatia financiara.

In Romania, bancile traditionale sunt, in general, reticente sa acorde credite persoanelor cu istoric negativ, deoarece regulamentele Bancii Nationale a Romaniei (BNR) impun criterii stricte de creditare pentru a mentine stabilitatea financiara.

Cu toate acestea, exista unele banci care pot avea produse de creditare concepute pentru a ajuta persoanele cu dificultati financiare, insa acestea sunt mai rare si ar putea impune conditii specifice.

Ce Optiuni Exista La Banci Care Acorda Credite cu Istoric Negativ

 1. Credite Cu Garantii:Ā Unele banci pot oferi credite cu garantii reale, cum ar fi ipoteci sau garantii auto, in care riscul asociat cu istoricul negativ de credit este redus prin bunurile oferite ca garantie.
 2. Co-debitor sau Garant:Ā Daca o persoana cu un istoric de credit bun este dispusa sa semneze impreuna cu dumneavoastra, bancile pot fi mai dispuse sa acorde imprumutul.
 3. Produse Specializate:Ā In unele cazuri, bancile pot avea produse specializate pentru persoane in situatii financiare dificile, dar acestea sunt mai putin comune si pot veni cu rate ale dobanzii mai mari si alte restrictii. Aici includem cardurile de cumparaturile si conturile de overdraft.
 4. Creditul de Reabilitare Financiara:Ā Unii operatori financiari pot oferi credite de reabilitare financiara, care sunt concepute pentru a ajuta persoanele sa isi imbunatateasca scorul de credit prin rambursarea unui imprumut mic si gestionarea responsabila a acestuia.

Cum Sa Procedezi la Banci?

 1. Consulta Oferta Fiecarei Banci: Este recomandat sa consultati oferta mai multor banci pentru a intelege care sunt produsele de creditare disponibile si daca exista vreo posibilitate de a obtine un imprumut.
 2. Folositi un Broker Financiar:Ā Intermediarii financiari pot avea acces la oferte personalizate sau pot cunoaste banci dispuse sa lucreze cu clienti cu istoric negativ.
 3. Incercati Oferta unui IFN:Ā Desi nu sunt banci in sensul traditional, microfinantatorii de tip IFN pot fi o alternativa pentru a obtine un credit rapid online fara acte, chiar daca istoricul dvs. nu este unul pozitiv.

Accesarea unui credit cu istoric negativ este posibila, dar necesita o analiza atenta a optiunilor si un grad mai mare de prudenta.

Este important sa va imbunatatiti istoricul de credit pe termen lung, efectuand plati la timp si gestionand responsabil datoriile.

Astfel, veti putea accesa in viitor oferte de credit mai avantajoase.

De interes:

Leave a Comment