Provident 2023 – Forum, dobanda, acte necesare

Cand vine vorba de Provident in 2023 sunt atat de multe intrebari despre acest imprumut incat s-ar putea scrie un roman. Indiferent ca esti client Provident si ai ajuns aici pentru forum, ori doresti sa devii client al acestui IFN si te intereseaza cat este dobanda si care sunt actele necesare, trebuie sa citesti articolul.

Agentii Provident comit abuzuri? Nimic mai fals. Provident 2024 functioneaza la fel ca oricare alt IFN, deci nu ar trebui sa ai probleme de niciun fel daca iti platesti ratele fara intarziere la valoarea dobanzii stabilita prin contract.

Exista foarte multe povesti despre Provident, insa majoritatea sunt auzite de la persoane care s-au imprumutat si nu au mai platit ratele. Bineinteles ca acestea au o parere proasta despre institutia in cauza.

Forum Provident

Totusi, daca ai ales sa fii un client corect si nu vrei sa dai vreo teapa, atunci nu ai de ce sa iti fie frica. E adevarat ca spre deosebire de o banca, unde dobanda nu e atat de ridicata, la o institutie nebancara atunci cand vrei sa aplici trebuie sa te gandesti bine inainte daca ai venitul necesar pentru a achita ratele la nivelul de dobanda aplicat. In rest, nu vedem unde ar fi dubii sau vorba de vreo „tzeapa”.

Ca sa te lamuresti si sa nu intervina neclaritati: citeste contractul integral, dar integral, cu toate costurile, clauzele, comisioanele si unde ai dubii, pune intrebari despre imprumut. Da, intreaba fie la telefon Provident, fie agentul daca ai unul arondat deja. Angajatii sunt obligati si ar trebui sa fie interesati sa raspunda la orice intrebare. Nu semna daca iti este neclar ceva ori ai dubii.

De altfel, mai exista un adevar: Provident 2024 are dobanzi la fel ca orice institutie nebancara: mari. Nu e un secret, dar avand in vedere ca IFN-urile traiesc doar din dobanzile percepute la credite si nu din acumularea de depozite, cum se intampla in cazul bancilor, e oarecum normala o DAE mai ridicata.

Se pune intrebarea: a luat cineva credit de la Provident si daca da, ce se intampla daca nu a mai platit ratele? Se poate refinanta o datorie? Unii ar spune ca te executa silit, dar nu e totul chiar asa daca nu ai mai achitat ratele din cauza unor intarzieri motivate. In orice caz, nu trebuie sa intarzii!

Ca sa fii amenintat cu executarea silita probabil ai refuzat sa mai colaborezi in vreun fel cu agentii Provident pentru o refinantare si bineinteles ca institutia il trage de maneca pe agent pentru a-si indeplini indatoririle. Poti reesalona creditul, insa dupa cum spuneam si pe forum, fa-ti toate calculele inainte astfel incat sa obtii rata pe care ti-o doresti si sa nu intarzii niciodata cu plata ei (saptamanala sau lunara).

Sunt multe pareri pe forum Provident in 2024, doar ca multe plangeri sunt neintemeiate. Unii clienti nu au mai reusit sa mai plateasca ratele si li s-au aplicat dobanzi penalizatoare, ori altii au crezut ca pot da o teapa facand un imprumut rapid la domiciliu. Nimic mai fals.

Totusi, care este adevarul?

In momentul de fata, institutia nebancara acorda credite de nevoi personale la care se aplica online.

Suma? 500 lei minim, 10000 lei maxim.

Cat pot lua maxim de la Provident? Depinde cel mai mult de venitul tau. Daca ai un salariu bun sau o pensie ridicata, atunci poti primi chiar si 10000 lei.

Plata prin rate saptamanale sau rate lunare. Daca vrei sa nu ti se adauge un comision suplimentar mare, atunci alege sa achiti tu ratele, fara sa mai vina un agent Provident sa le colecteze.

Dobanda Provident 2023

De ce venit ai nevoie ca sa iei credit la Provident? De unul dintre cele mai mici: cel putin 300 lei. Trebuie sa garantez cu casa? Acest IFN nu acorda bani imprumut cu garantii, deci nu e nevoie. Nici daca vrei o refinantare in 2024 nu e necesar un garant.

Conform Provident forum, alegerea unui credit pe care sa il primesti prin transfer bancar este cea mai inteleapta decizie. Acte necesare mai putine, dar si costuri mai mici.

Cum e posibil sa fie dobanda mai mica daca nu aleg serviciul de gestionare la domiciliu? Daca alegi sa nu vina agentul la tine acasa, compania Provident nu mai plateste agentul pentru acest serviciu, deci si tu scapi mai ieftin. Ai parte de dobanda mai mica daca platesti ratele prin transfer bancar. E si mai simplu dupa parerea noastra.

Lasand parerile personale despre Provident, sa vedem cat este exact dobanda aplicata la un credit de nevoi personale rapid, conform calculatorului de rate:

Sa presupunem ca avem nevoie de 4100 lei. Alegem: plata in rate lunare Provident.

De asemenea, asa cum spuneam: transferul bancar sa fie modalitatea de inapoiere a banilor imprumut.

Perioada? 20 luni. In regula. Dobanda Provident 2024: 160,71% DAE.

Deci cat platesti inapoi daca iei 4100 lei? Oarecum dublu: 8.547,11 lei cu aceasta valoare DAE. Insa si perioada de acordare e foarte lunga, vorbim de 20 luni, orice ar zice alt forum despre Provident. Iar actele necesare sunt putine la numar: dovada de venit si buletin.

Apropo de documente, de ele vorbim si in randurile urmatoare, insa mai trebuie mentionat un singur aspect: un credit urgent este acordat in 24 ore sau maxim 48 ore de la primirea solicitarii.

Provident acte necesare

contract imprumut Provident

Asa cum spuneam, o adeverinta de la angajator sau o alta dovada ca ai un salariu sau o pensie in mod constant confirma agentului ca esti eligibil.

Bineinteles, buletinul nu trebuie sa lipseasca pentru a te putea legitima. De asemenea, varsta minima la Provident forum este de 18 ani. Incepand cu aceasta varsta poti aplica pentru un credit rapid online.

Ca sa beneficiezi de o refinantare Provident poti contacta departamentul de relatii cu clientii sau il poti intreba chiar pe agentul care vine la tine daca vorbim deja de un imprumut acordat la domiciliu 2024.

De interes: Ratele se platesc saptamanal daca alegi sa achiti de la domiciliu, ori lunar daca alegi sa inapoiezi banii in rate lunare.

E adevarat ca Provident acorda credite celor rau platnici, adica persoanelor care au fost in Biroul de Credit, insa numai daca acestea presupun un istoric bun in urma analizei de risc si pot acum achita toate datoriile viitoare. Adica sunt angajati cu contract de munca sau au pensie ori de ce nu, PFA.

Sunt multe pareri despre Provident pe forum in Romania, asa ca asteptam si de la tine comentarii referitoare la dobanda, acte necesare si alte informatii concludente in anul 2024.

De interes:

5 Thoughts to “Provident 2023 – Forum, dobanda, acte necesare”

 1. sorina

  Daca am un imprumut la provident cand pot face urmatorul? Sunt de acord cu d-voastra si eu daca as fi provident aceiasi treaba as face.

 2. comănescu

  daca nu am deocamdata angajarea facutaa am dreptul de a lua imprumut?

 3. marinel

  Daca am luat de la provident imprumut si am achitat, fiind rau platnic, mai pot primi un nou imprumut?

 4. sbaarna

  Buna seara, vreau si eu un imprumut, lucrez in germania cu contract nemtesc. Pot face imprumut?

 5. Dana

  Bună ziua, dacă am poprire pe salariu pot face un împrumut de 6000 lei?

Leave a Comment