Credite pentru studenti fara venit. Posibile pe perioada scolarizarii cu buletinul

Sunt student si vreau sa obtin un credit cat mai rapid pentru a-mi continua studiile la o institutie de stat. Mentionez ca nu lucrez. Se poate in acest caz?

Desi se spune ca este bine sa evitam datoriile atunci cand suntem tineri, iata ca uneori suntem pusi in situatia de a avea nevoie de bani pentru a investi in viitorul nostru.

Cu ajutorul unui credit pentru studenti putem reusi sa facem fata taxelor percepute de universitatea la care studiem dar in acelasi timp ne putem folosi de bani in mai multe scopuri.

De exemplu, printr-un credit la care au acces si studentii fara venit se pot finanta o serie de cheltuieli legate de facultate.

In acest sens banii pot fi directionati pentru a plati chiria lunara sau pentru cumpararea unor bunuri necesare pe parcursul anilor de studiu.

Cei mai multi studenti folosesc acest tip de credit pentru cumpararea unui laptop sau pentru achizitia de materiale didactice.

De obicei pot beneficia de un imprumut persoanele care studiaza la o institutie de stat, in tara sau in diaspora. La banci exista cateva oferte care se pot contracta pe o perioada maxima de 10 ani sau 20 ani si e bine de stiut ca nu se percepe la toate garantie imobiliara.

De asemenea multe persoane doresc, dupa cum vedem, sa afle daca exista si un credit pentru studenti fara venit.

La BRD, de pilda, exista o oferta in acest sens prin care se acorda sprijin financiar in limita a 13.000 lei. Prin „Creditul 10” de la BRD se pot plati foarte multe cheltuieli care apar pe perioada studentiei.

Acordarea se realizeaza fara a se percepe garantii si de asemenea nu se cere depunerea unui avans minim in contul bancii.

La capitolul avantaje mai putem nota ca BRD ofera o perioada de maxim un an de zile in care solicitantul este scutit de la plata dobanzii si comisioanelor.

Dupa cum spuneam, in acest caz vorbim de un credit pentru studenti fara venit. Conditia este de a aplica cu minim un codebitor care sa aiba in acest moment un venit. Codebitorul poate fi unul dintre parinti sau o ruda apropiata.

La BRD studentii pot incheia un contract de credit pe o perioadade 10 ani, timp in care trebuie incheiata si o polita de asigurare de viata.

Mai trebuie precizat ca nu toti studentii se incadreaza in conditiile bancii pentru ca oferta „Credit 10” se adreseaza persoanelor care se afla in ultimii doi ani de studiu la o universitate privata sau de stat si persoanelor care mai au doi ani de master sau doctorat.

In grila de comisioane anexata acestei oferte observam ca dobanda este fixa. Vorbim de un procent de 7%.

Mai exista cateva comisioane (percepute o singura data sau lunar). In aceasta categorie intra comisionul unic in valoare de 100 lei si comisionul lunar de administrare in procent de 0,32%.

Daca excludem comisioanele percepute in caz de rambursare anticipata, atunci acestea ar fi singurele costuri asociate ale ofertei BRD.

Pe portalul bancii avem ocazia sa vedem care ar fi prima rata a unui credit studentesc in functie de valoarea dorita de noi. Daca luam o suma de 12000 lei pe o perioada de 4 ani atunci prima rata va fi de circa 336 lei, valoarea DAE fiind de 13,11%.

Pentru taxe de scolarizare si pentru alte costuri pe perioada facultatii, studentii mai au optiunea de a se imprumuta de la Banca Transilvania.

Daca persoana care aplica nu are venituri, titularii contractului pot fi ambii parinti. Gaudeamus de la BT implica o suma de maxim 150.000 euro in functie de garantia pe care o aloca solicitantul. Cei maxim 150.000 euro se acorda numai in cazul in care contractul de credit presupune o garantie imobiliara.

Daca nu se doreste ipotecarea unei locuinte, banca finanteaza, in functie de criteriile de eligibilitate, pana la 20.000 euro. Garantia se va pune in acest caz doar pe veniturile titularului de contract.

Gaudeamus poate fi considerat printre altele un credit pentru studentii fara venit cu conditia ca acestia sa depuna unul din tipurile de ipoteca explicate mai sus.

Perioada unui imprumut variaza in functie de ipoteca depusa. Totusi, termenul maxim la oferta cu garantie imobiliara este de pana la 20 de ani.

Si la Banca Transilvania exista cateva comisioane, cum este cel de analiza sau dupa caz, cel de gestiune.

Ca si acte necesare, aceste credite pentru studenti nu se diferentiaza foarte mult de unele obisnuite. Unul dintre documentele specifice in acest caz ar putea fi doar adeverinta emisa de universitate. Practic acest document trebuie sa justifice viitoare plati asupra taxelor de studiu sau in functie de natura creditului, celelalte tipuri de cheltuieli eligibile.

Ambele oferte prezentate in acest articol se acorda la fel de rapid si studentilor care invata in strainatate.

In trecut, si Banca Feroviara oferea pana la 5000 euro, bani destinati achitarii taxelor de studiu. Dobanda perceputa era de 8,5% pe an si finantarea putea fi rambursata in termen de 4 ani.

Am tinut sa includem si aceasta oferta deoarece nu se percepea niciun fel de comision si de asemenea, nu era nevoie de nici o garantie de tip imobiliar. Insa pentru ca oferta respectiva (Primus Student) dateaza inca din 2015, nu ramane decat sa va interesati la banca daca aceasta mai este de actualitate.

De asemenea, tot acum cativa ani, si alte banci precum CEC sau Veneto acordau diverse credite pentru studenti in conditii similare celor prezentate mai sus.

In ce moment se pot lua credite pentru studenti?

Oricand. Nu conteaza faptul ca inca mai esti student deoarece daca lucrezi acest lucru nu te impiedica in acordarea unui credit.

Sunt si imprumuturi pentru studenti fara loc de munca?

In cazul in care studentul nu are loc de munca se acorda credite numai daca parintii devin giranti. Acestia pot fi salariati sau la pensie.

Un credit pentru studenti la banca din Romania?

Bancile mari sunt obisnuite sa acorde imprumuturi si in aceasta situatie. Trebuie sa recunoastem ca acest lucru nu se intampla in fiecare zi si daca dai de un consilier bancar usor nepriceput atunci poti merge la o alta sucursala pentru a solicita alta parere.

Credite pentru studenti doar cu buletinul si nimic altceva?

Daca nu vrei un credit exclusiv pentru studii atunci poti veni la banca numai cu buletinul, insa dupa cum am explicat parintii trebuie sa devina giranti si sa aiba un venit.

De interes:

One Thought to “Credite pentru studenti fara venit. Posibile pe perioada scolarizarii cu buletinul”

  1. Donu Ion

    Doresc urgent un credit

Leave a Comment