Credit de nevoi personale pe 10 ani. Fara ipoteca?

O cunostinta de la locul de munca mi-a spus ca a luat un credit de nevoi personale fara ipoteca pe 10 ani.

Vreau si eu o astfel de finantare sau chiar refinantare. Am fost la cateva dintre cele mai mari banci dar nu am regasit oferta aceasta la niciuna dintre ele.

Pana la urma exista vreo banca care acorda credite pe 10 ani?

In calitate de analisti confirmam faptul ca un credit de nevoi personale poate avea o durata maxima de 10 ani dar numai in anumite situatii.

De asemenea si o refinantare poate fi acordata pe 10 ani fara ipoteca.

In ambele cazuri acest lucru este posibil numai daca vorbim de un credit luat inainte de octombrie 2011.

Dupa aceasta data toate bancile si-au modificat conditiile si acum acorda credite de nevoi personale fara garantie pe o perioada de pana la 5 ani.

Este posibil ca persoana cunoscuta sa aiba incheiat un contract de credit pe o perioada mai mare de 10 ani, dar aceasta s-a intamplat cu siguranta inainte de octombrie 2011.

De ce nu mai acorda bancile credite de nevoi personale pe 10 ani

Bancile nu au facut altceva decat sa se alinieze noului regulament BNR si asfel acum au voie sa acorde imprumuturi de nevoi personale pe maxim 5 ani.

Pe de o parte exista un risc mult mai mare sa apara evenimente neprevazute cand se acorda credite pe 10 ani, iar pe de alta parte dobanda pe care ar trebui sa o inapoiezi intr-o perioada atat de lunga ar dubla valoarea imprumutului.

Cu siguranta in acest context dupa depasirea perioadei de criza financiara, Banca Nationala a dorit sa protejeze debitorii si a redus durata maxima la creditele de nevoi personale.

In 2023 numai un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte poate fi luat pe o perioada mai mare de 10 ani.

Toate bancile comerciale din Romania au ca perioada standard 30 de ani la creditele ipotecare iar in unele cazuri intalnim 35 de ani .

Refinantare credite pe 10 ani. Cand anume?

Majoritatea ofertelor destinate persoanelor fizice includ refinantari de credit pe 5 ani.

Este complet adevarat ca o refinantare se poate incheia si pe o durata de 10 ani daca vorbim de un imprumut luat inainte de data de 31 octombrie 2011.

Exista astfel o concluzie foarte simpla: poti refinanta pe 10 ani un imprumut daca acesta e luat in urma cu foarte mult timp (inainte de data specificata mai sus).

Unele particularitati ale regulamentului de creditare prevad intr-adevar si alte situatii cand se poate incheia un credit de nevoi personale pe 10 ani fara ipoteca.

Printre aceste situatii se accepta numai problemele de ordin medical sau cele care se refera la continuarea studiilor.

Bancile la care am incercat noi sa apelam sunt insa putin familiarizate cu acest tip de credit si prefera sa finanteze clientii prin oferta standard pe 5 ani.

In categoria termenelor extinse se mai incadreaza si ofertele unor banci pentru locuinte. Avem cateva sucursale si in Romania.

Aceste banci pentru locuinte au o procedura diferita si probabil ca pot acorda credite de nevoi personale pe 10 ani fara garantie dar cu destinatie imobiliara. In orice caz, repetam ca aceasta oferta este restransa si putin cunoscuta la noi in tara.

Incercarea de a lua un credit de nevoi personale pe 10 ani in 2023 nu mai este de actualitate pentru ca pachetele actuale ale bancilor prevad o durata standard de 5 ani.

In contextul actual putem vorbi numai de refinantarea pe 10 ani a unor credite care au fost incheiate prin contract inainte de octombrie 2011.

Importanta incheierii unei asigurari cand vrei un credit

In functie de banca la care inchei contractul de credit ti se va propune si o asigurare care te protejeaza intr-o situatie de risc.

Banci precum BCR sau BRD iti ofera si o anumita dobanda preferentiala daca activezi si o asigurare atunci cand inchei contractul de credit.

Riscurile pe care le acopera o asigurare se refera la situatia de a intra in somaj sau alte situatii care te pun in incapacitatea de a munci.

Sunt mai multe situatii neprevazute acoperite de o asigurare in functie de varsta sau profesia pe care o ai.

La incheierea oricarui contract de credit de nevoi personale si mai cu seama la un credit ipotecar luat pe o perioada lunga iti recomandam intotdeauna o asigurare extinsa care sa acopere o serie cat mai mare de riscuri.

In caz de neplata te poti folosi de protectia pe care o ofera o astfel de asigurare in cazurile descrise.

De interes:

One Thought to “Credit de nevoi personale pe 10 ani. Fara ipoteca?”

  1. Mary

    Am încercat și eu sa fac pe 10 ani, dar nicio sansa!
    Toate indica refinan╚Ťarea daca ai creditul luat pana 8.08.2020. Chiar daca vrei sa girezi cu casa, numai sa prelungeasc─â la 10 ani…ca na…doar pt casa am facut ├«mprumuturile, nu vor. Nu sunt informate si nu stiu ce au pe site nici doamnele de la birou de credit…este foarte greu

Leave a Comment